MARDİN / KIZILTEPE - Sancarlı İlkokulu

Sancarlı İlkokulu

Sancarlı köyü Kızıltepe/MARDİN
Vizyon
SANCARLI ilkokul/Ortaokulu; Türkiye´ yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak teknoloji ağırlıklı eğitim-öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü temiz bir çevrede; araç-gereçlerin yerli yerinde kullanıldığı saygı/sevgi temelinde iletişim ve işbirliğinin olduğu sosyal/ kültürel etkinlik ağırlıklı eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak isteyen bir olmayı arzular.
Misyon
SANCARLI ilkokul/Ortaokulu; Okulumuz için belirlenmiş olan, eğitim öğretim programının karşılıklı sevgi, hoşgörü, dürüstlük temelinde; çevre faktörlerini de dikkate alarak, etkili ve verimli bir şekilde uygulayan, öğrenci ve toplum beklentilerine uygun bir eğitim hizmetini sunan, her öğrencinin sosyal kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayarak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlayan, Atatürk ilke ve inkılaplarını temel alan, demokratik bir eğitim kurumudur. Öğrencilerine "öğrenmeyi öğrenme" ve "üretken insan olma" anlayışını kazandırmak, öğrencilerine davranışlarıyla, çevrelerinde "işte bunun gibi olmak istiyorum" anlayışı oluşturan kişiler olmalarını sağlamak, okul çevresine "benim okulum" bilincini kazandırmak ve "mutlu çalışanlar topluluğu" bulunan bir okul olmak için vardır.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
08:20-14.50
Kaloriferli ısıtma
Ulaşım
Ulaşım genelde özel araçlar ile yapılmaktadır. Ayrıca okula kadar gelen servisler bulunmaktadır.
Okulumuz Mardin ili, Kızıltepe ilçesine ait Sancarlı Köyünde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Mardin il merkezine 18,3 km (22 dk), Kızıltepe ilçe merkezine 10,4 km (16 dk) iken Mardin havaalanına 3 km (5 dk)uzaklıktadır.